Fisk

Fisk indeholder vigtige fedtstoffer – fiskolie, der gavner kroppen, og som måske endda i en vis mindre grad kan hjælpe dig med at komme ned i vægt – især hvis du erstatter andre animalske fødevarer med små til moderate mængder fisk.

Det er de såkaldte omega-3 fedtstoffer i fisk, der har den gavnlige virkning, men du behøver ikke at spise fisk for at få nok omega-3 fedtsyrer. Dem kan du faktisk få på en endnu sundere måde, end ved at spise fisk, der jo også indeholder en vis mængde miljøgifte som kviksølv og dioxin. Læs evt. artiklen: Gavnlig virkning af omega-3 skyldes måske tarmbakterier

Er der endnu sundere kilder til omega-3-fedtsyrer?

Valnødder og valnøddeolie er kilder til omega-3-fedtsyrer. Det samme gælder soja- og rapsolie. En olie, der er særlig rig på omega-3, er hørfrøolie.

Grønne grøntsager indeholder omega-3-fedtsyrer – og grønne grøntsager er en god kilde til omega-3-fedtsyrer, fordi de samtidig er en god kilde til et væld af andre vigtige næringsstoffer.

I forhold til kalorieindholdet er grønne grøntsager sprængfyldt med gavnlige vitaminer, mineraler, proteiner, fedtsyrer, antioxidanter og andre plantestoffer.

Slankeopskrifter med fisk

Rødspætter

Torskefilet på bulgur med bønner og tomat

Bulgur med rejer

Farserede courgetter med tun

Fisk i tomatsovs

Fiskefilet med spinatfyld

Fiskelasagne

Fiskesalat

Fiskesuppe

Foreller i fad

Gratineret squash

Kartoffelfad med røget laks

Laks i kål

Laks med appelsinsovs

Laksecreme med kapers på tomat

Laksefilet i ovn

Lakseforret

Lyssej med paprika-orangesovs

Ørredpate med spinat og dild

Ostegratinerede rødfiskefileter

Pastasalat

Rødspættefileter med kryddeurter

Skaldyrskompot

Bulgursalat med tomater og tun

Torsk i grønsager

Tun-frikadeller

Tunmousse

Tunsalat 1

Tunsalat 2

— noget for enhver smag