(4 personer)
1 kg lyssejfileter
3 dl ris
1 l tomatjuice
2 røde peberfrugter
2 grønne chilier
1 løg
saft af 1 citron
saft af 1 appelsin
1 appelsin i skiver
1 laurbærblad
12 store kapers med stilk
½ dl smuttede tørristede
mandler
salt, peber
Tilberedning
1. Del fisken i 4 stykker og læg dem i et ildfast fad.
2. Dryp med citronsaft, salt og peber.
3. Rens og udkern peberfrugt og chili. Pil løget og skær det i skiver.
4. Skær peberfrugterne i strimler og chilien i ringe.
5. Fordel grønsagerne, appelsinsaften, laurbærbladet over fisken.
6. Tilsæt halvdelen af tomatjuicen, dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 180 grader i 30 min.
7. Kog risene i resten af tomatjuicen i 12 min., og lad dem hvile i 12 min.
8. Anret fisken med skiver af appelsin, ristede mandler, grønsagerne, kapers og tomatrisene.
Energi
Pr. 100 g: 385 kJ / 92 kcal. · Pr. portion: 2360 kJ / 562 kcal.
Protein: 42 % · Kulhydrat: 47 % · Fedt: 11 % (7 g pr. portion; 1,1 g
pr. 100 g). Værdi: 🙂 🙂 🙂