Desserter og kager

Spis kun kager, desserter o.l. ved specielle lejligheder og/eller spis kun lidt. Det er naturligvis bedst at undgå desserter og kager og den slags, også selv om de er fedtfattige.

Fedtfattige desserter indeholder som regel alt for mange kalorier i form af sukker og andre sødestoffer. Men skal det være, så indeholder disse opskrifter færre kalorier, end de fleste andre.

Frugter som mellemmåltider og desserter

Mange bliver fristet til at spise slik eller noget andet sødt/usundt efter et måltid eller som mellemmåltid. Her er frugt en sund og god løsning. Prøv fx at stoppe med at spise, før du er helt mæt, og spis så et stykke frugt til dessert – du vil sandsynligvis opdage at frugten gør, at du nu er mæt på en behagelig måde. Det vil sandsynligvis tilfredsstille din trang til søde sager i løbet af dagen.

Hav altid frugt i nærheden, så du let kan tage et stykke frugt, hvis du bliver sliksulten. Selv om du egentlig har mest lyst til slik eller chokolade, vil du alligevel opdage, at frugten som regel tager trangen til de usunde søde sager.

Du kan eventuelt også lave frugtis, frugtsalater eller frugtdesserter.

Opskrifter

Banan is

Kiwisalat

Appelsindessert

Bagt frugt med kanel

Bagte figner

Bagte frugter med vanillecreme

Blåbærmuffins

Chokolade-banankage

Fedtfattig dessert

Is

Jordbær is

Jordbærmilkshake

Lagkage

Ostedessert

Sød nøddesalat

— noget for enhver smag