Sovs og dressing

Lær at lave dine egne kaloriefattige sovse og dressinger

I stedet for at bruge fede sovse og dressinger i din råkostsalat kan du fx prøve saft af citroner og appelsiner. Det giver en dejlig frisk smag.

Du kan også lave gode og nærende fedtfattige dressinger, dips, sovse mv. af bælgfrugter. Kog bønner, linser eller kikærter (efter iblødsætning) i vand, blend dem efter afkøling med citronsaft, lidt god vegetabilsk olie, krydderurter, hvidløg, eller hvad du ellers kan lide, til den konsistens du ønsker. Konsistensen er let at justere med mængden af væske eller olie.

Undgå fede færdigkøbte sovse og dressinger

Pas på med dressing og andet tilbehør. Erstat eventuelt de fede salatdressinger med citronsaft eller vineddike. Eller hæld fx citronsaft eller tomatjuice over salaten frem for den færdigkøbte dressing.

Purer grøntsager til sovse og supper

Kog fx ærter, gulerødder, blomkål, broccoli, tomat eller knoldselleri og purer dem med en stavblender, tilsæt evt. lidt af kogevandet. Smag til med krydderier.

Opskrifter

Ananas salsa

Champignonsovs

Italiensk tomatsovs

Æblemos

Citronsovs

Ymer dressing

Dressing til grillbordet

Dressing til salater

Grundsovs

Tomatdressing

Tomatsovs

Tomatsovs til pasta, kartofler, ris

Tropeø salsa

— noget for enhver smag