Nøddebøf

(4 personer)

ca. 1 kg kartofler eller 4-6 bagekartofler
3 gulerødder
250 g selleri, pastinak, persillerod eller anden rodfrugt
2 løg
100 g hasselnødder, i skiver eller groft hakket
salt og peber

Tilberedning

  1. Alle urterne skrælles og skæres i små stykker.
  2. Kog dem i vand uden salt, til de er så møre, at de kan moses, ca. 20 minutter.
  3. Mos grøntsagerne og rør pillede og hakkede løg og nødder i. Farsen skal være ret fast.
  4. Krydr med salt og peber og ælt/rør farsen igennem.
  5. Stil farsen i køleskabet ½ time.
  6. Form farsen til bøffer og bag dem i ovn ved 200 grader ca. 30 min.

Energi
Pr. 100 g: 427 kJ / 102 kcal. · Pr. portion: 1868 kJ / 445 kcal.
Protein: 10 % · Kulhydrat: 60 % · Fedt: 30 % (15 g pr. portion; 3,4 g pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂