8 lasagneplader
Tomatfyld
200 g squash
100 g gulerod
125 g champignons
1 løg
2 fed hvidløg
2 tomater
3 dl tomatjuice
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk. basilikum
1 tsk. oregano
salt, paprika og andre krydderier efter smag.
Hvid sauce
½ l mælk
3 tsk mel
100 g revet mager ost
revet muskatnød
salt
Tilberedning
1. Skær squash i små tern.
2. Riv gulerødder og champignoner groft.
3. Hak løget fint, pres hvidløget og skær tomaterne i små både.
4. Kom alle ingredienserne til tomatfyldet i en gryde og lad lad
det simre under låg 5-10 min.
5. Rør af og til.
6. Bring mælken i kog og pisk melet i under omrøring.
7. Kog sovsen i 5 min. under omrøring, for at fjerne melsmagen.
8. Smelt osten i den varme sauce.
9. Smag til med salt og muskatnød, og tag sovsen af varmen.
10. Kom lagvis sauce, tomatfyld og lasagneplader i et ildfast fad.
11. Drys revet ost over og bag lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i ½ time.
Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂