(4 personer)
Kødsovs
500 ghakket oksekød (3-6 % fedt)
1 pk. lasagnepulver
1 pk. kalkunbacon max 3 % fedt
1 dåse hakkede tomater
400 g revet gulerod
200 g finthakket løg
3 dl bouillon
salt og peber
Bechamelsovs
7 dl skummetmælk
hvedemel til jævning
1 cheasy friskost 6 %
salt og peber
Tilberedning
Kødsovs
1. Steg oksekødet i en gryde med en smule vand ved.
2. Skær kalkunbaconen i tern og kom det i gryden.
3. Rør lasagnepulveret i.
4. Tilsæt resten af ingredienserne.
5. Lad det simre under låg i 20 minutter.
6. Smag til med salt.
Bechamelsovs
1. Bring mælken i kog under omrøring
2. Kom jævningen i til passende konsistens.
3. Rør osten ud i sovsen og sluk for varmen, smag til med salt.
4. Forvarm ovnen til 200 grader.
Tilberedning
1. Smør et ildfast fad indvendig. Start med at lægge kødsovs i bunden, derefter lasagneplader, så bechamel sovs, i den rækkefølge til lasagnen er lagt færdig.
2. Drys evt. lidt revet Cheasy ost over lasagnen.
3. Bag den i ovnen ca. 35 minutter.
Energi
Pr. 100 g: 302 kJ / 72 kcal. · Pr. portion: 1957 kJ / 466 kcal.
Protein: 46 % · Kulhydrat: 31 % · Fedt: 23 % (11 g pr. portion; 1,8 g
pr. 100 g
Værdi: 🙂 🙂 🙂