(8 personer)
1½ kg svinekød i strimler
250 g løg
750 g flækkede gule ærter
3 l vand
250 g gulerødder
250 g knoldselleri el pastinak
3 porrer
1-2 spsk friske timianblade
salt og peber
Tilberedning
1. Skyl de gule ærter grundigt og sæt dem i blød natten over.
2. Kog ærterne i frisk vand ca. 1 time.
3. Kog svinekødet i ca. 30 min.
4. Tilsæt hakket løg og kog yderlige 15 min.
5. Rens, skræl og skær grønsagerne i små terninger.
6. Hæld kogevandet fra ærterne, når de er helt møre.
7. Blend ærterne med løg og vandet fra svinekødet til
tyktflydende konsistens.
8. Hæld suppen tilbage i gryden, og kog de klargjorte
grønsager og timianblade i 10-15 min.
9. Svinekødet spises til suppen.
Tips: Server forskellige slags sennep til samt rugbrød.
Energi
Pr. 100 g: 809 kJ / 93 kcal. · Pr. portion: 3063 kJ / 729 kcal.
Protein: 31 % · Kulhydrat: 38 % · Fedt: 31 % (25 g pr. portion; 3,2 g
pr. 100 g
Værdi: 🙂 🙂 🙂