Grøntsagssauce med jordskokker

8-9 stk. peberkorn
50 g gulerod
50 g persillerod
1 tsk. hvidvinseddike
2 spsk. frisk estragon
500 g jordskokker
2 mellemstore æbler
8 mellemstore forårsløg
½ dl puy linser
1 kopfuld bredbladet persille
salt og peber

Tilberedning

1. Kog peberkornene i vand 3 gange a 10 minutter, hver gang
med et nyt hold vand.
2. Skræl og skær gulerod og persillerod i mindre stykker.
3. Kog dem møre i 4 ½ dl vand (ca. 20 minutter).
4. Blend rodfrugterne med kogevandet med peberkorn og
hvidvinseddike til saucekonsistens. Er saucen for tyk,
tilsættes lidt mere vand.
5. Hæld saucen i en lille gryde og smag den til.
6. Kog puylinserne i letsaltet vand i ca. 12 minutter, og skyl dem i en sigte.
7. Skræl jordskokkerne og del dem på langs.
8. Bag dem i ovnen i et fad med 1½ dl vand ved 200 grader ca. 15 minutter.
9. Når de næsten er færdigbagte tilsæt forårsløg, de kogte linser og æblerne, der er udkernede og skåret i mindre stykker.
10. Bages yderligere 5 minutter.
11. Smag til med salt og peber, drys hakket persille over.

Server med den varme sauce som er tilsat estragon.

Energi
Pr. 100 g: 306 kJ / 73 kcal. · Pr. portion: 868 kJ / 207 kcal.
Protein: 14% · Kulhydrat: 79% · Fedt: 7% (1,5 g pr. portion; 0,6 g pr. 100 g)

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂