Grøntsagsmousse

(4 personer)

500 g broccoli
250 g bagekartofler
2 gulerødder
1 porre
10 blade husblas
1 dl mælk
3 spsk mel
40 g revet mager ost
1 stiftpisket æggehvide

Tilberedning

1. Pluk broccolien i små buketter. Skræl kartoflerne og skær
dem i små tern. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Snit
porren fint.
2. Kog grønsagerne møre i letsaltet vand, og si vandet fra.
3. Blend dem når de er kølet lidt af.
4. Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min. Knug væden af
den og smelt den ved svag varme.
5. Rør den smeltede husblas sammen med grøntsagsmassen i
en skål.
6. Pisk mel og mælk sammen og bland det i grønsagsmassen
sammen med revet ost. Vend den stiftpiskede æggehvide i.
7. Kom det hele i et ildfast fad og dæk med folie. Prik et par
huller i folien.
8. Bag i forvarmet ovn ved 200 grader i 1 time og 20 min.

Server en stor portion salat til.

Energi
Pr. 100 g: 317 kJ / 75 kcal. · Pr. portion: 969 kJ / 231 kcal.
Protein: 25 % · Kulhydrat: 63 % · Fedt: 12 % (3 g pr. portion; 1 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂