(4-6 personer)
750 g skrællede kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
125 g champignoner
1 tsk povencekrydderi
125 g optøede ærter
2 spsk tomatpure
5 spsk mælk
75 g mager ost
salt, peber
Tilberedning
1. Skær kartoflerne i tern, og kog dem møre i usaltet vand.
2. Hak løg og hvidløg, og svits dem på en tør slip-let pande.
3. Tilsæt oksekød og svits det med i 5 min. under omrøring så det ikke branker
4. Skiv og tilsæt champignonerne sammen med krydderier, ærter og tomatpuré.
5. Lad det simre i 5-8 min.
6. Hæld vandet fra kartoflerne.
7. Pisk dem med en mikser, og tilsæt varm mælk, salt og peber.
8. Kom det halve af kødblandingen i et ovnfast fad og læg halvdelen af kartoffelmosen over.
9. Kom resten af kødet og derefter kartoffelmosen over.
10. Riv osten groft over retten.
11. Stil fadet midt i den forvarmede ovn ved 200 grader i 15 min.
Energi
Pr. 100 g: 457 kJ / 109 kcal. · Pr. portion: 1298 kJ / 309 kcal.
Protein: 34 % · Kulhydrat: 37 % · Fedt: 29 % (10 g pr. portion; 3,5 g
pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂