Rødbedesuppe

(4 personer)

2 mellemstore porrer 
2 mellemstore gulerødder
½ – 1 persillerod
2 mellemstore rødbeder
1-2 fed hvidløg
2 spsk konc. tomatpure
timian
salt og peber
1½ l vand
saft af ½ limefrugt

Tilberedning

  1. Skyl og rens porrerne og skær dem skråt i skiver
  2. Skyl og børst gulerødderne rene og riv dem i en skråt på råkostjernet så der fremkommer små stave.
  3. Forbered rødbederne og persilleroden på samme måde som gulerødderne.
  4. Kom grøntsager, hvidløg, timian og tomatpure i gryden med vand.
  5. Kog op og lad det simre videre under låg. Gerne et par timer.
  6. Smag til med salt, peber og limesaft.

Spis groft brød til.

Tip: skær porren i meget skrå stykker, derved undgås at de koger fra hinanden.

Energi
Pr. 100 g: 88 kJ / 21 kcal. · Pr. portion: 523 kJ / 124 kcal.
Protein: 12 % · Kulhydrat: 81 % · Fedt: 7 % (1 g pr. portion; 0,2 g pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂