(4 personer)
4 portionsmeloner – f.eks. Cantaloupe eller Charentais
4 snittede forårsløg
1 spsk hakket dild
1 lille bæger kvark
1 tsk finthakket syltet ingefær
salt og peber, limesaft
Tilberedning
- Skær melonerne til i bunden, skær derefter ”toppen” af – den gemmes som låg.
- Fjern kernerne fra melonerne i en sigte over en skål, så saften bevares. Kassèr kernerne. Skær eller skrab derefter melonkødet ud – også over sigten – og gem melonsaften. Lad 1-2 centimeter
- kød blive tilbage i bunden så suppen ikke løber ud forneden.
- Blend melonkød, forårsløg, ingefær med kvarken til en blød puré, spæd med saft fra melonerne til passende konsistens.
- Smag til med, limesaft, salt og peber.
- Stil suppen og melonskallerne koldt i mindst en time.
- Kom suppen i melonskallerne og pynt med dild inden servering.
Energi
Pr. 100 g: 140 kJ / 33 kcal. · Pr. portion: 386 kJ / 92 kcal.
Protein: 39 % · Kulhydrat: 54 % · Fedt: 7 % (0,8 g pr. portion; 0,3 g pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂