Kold melonsuppe

(4 personer)

4 portionsmeloner – f.eks. Cantaloupe eller Charentais
4 snittede forårsløg
1 spsk hakket dild
1 lille bæger kvark
1 tsk finthakket syltet ingefær
salt og peber, limesaft

Tilberedning

  1. Skær melonerne til i bunden, skær derefter ”toppen” af – den gemmes som låg.
  2. Fjern kernerne fra melonerne i en sigte over en skål, så saften bevares. Kassèr kernerne. Skær eller skrab derefter melonkødet ud – også over sigten – og gem melonsaften. Lad 1-2 centimeter
  3. kød blive tilbage i bunden så suppen ikke løber ud forneden.
  4. Blend melonkød, forårsløg, ingefær med kvarken til en blød puré, spæd med saft fra melonerne til passende konsistens.
  5. Smag til med, limesaft, salt og peber.
  6. Stil suppen og melonskallerne koldt i mindst en time.
  7. Kom suppen i melonskallerne og pynt med dild inden servering.

Energi
Pr. 100 g: 140 kJ / 33 kcal. · Pr. portion: 386 kJ / 92 kcal.
Protein: 39 % · Kulhydrat: 54 % · Fedt: 7 % (0,8 g pr. portion; 0,3 g pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂