Gulerodssuppe med krydderier

(4 personer)

750 g gulerødder i skiver
1 hakket løg
1 syrligt æble, skrællet,
udkernet og skåret i tern
2 stilke snittet bladselleri
1 spsk majsolie
1 tsk karry
1 liter grøntsagsjuice
1 dl letmælk
salt og peber

Topping

2 spsk sesamfrø
2 tsk spidskommen
1 spsk korianderfrø
lidt chili

Tilberedning

  1. Sautér gulerødder, løg, æble og bladselleri i olien, tilsat karry ved god varme til alt har fået farve.
  2. Hæld grøntsagsjuice i gryden og kog det hele under låg til gulerødderne er møre.
  3. Blend eller purér suppen. Varm den igennem med lidt mælk og smag til med salt og peber.
  4. Rist krydderierne på en tør pande under omrøring et par minutter, og drys blandingen over suppen ved servering.

Energi
Pr. 100 g: 182 kJ / 43 kcal. · Pr. portion: 980 kJ / 233 kcal.
Protein: 10 % · Kulhydrat: 64 % · Fedt: 26 % (7 g pr. portion; 1,2 g pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂