(4 personer)
750 g gulerødder i skiver
1 hakket løg
1 syrligt æble, skrællet,
udkernet og skåret i tern
2 stilke snittet bladselleri
1 spsk majsolie
1 tsk karry
1 liter grøntsagsjuice
1 dl letmælk
salt og peber
Topping
2 spsk sesamfrø
2 tsk spidskommen
1 spsk korianderfrø
lidt chili
Tilberedning
- Sautér gulerødder, løg, æble og bladselleri i olien, tilsat karry ved god varme til alt har fået farve.
- Hæld grøntsagsjuice i gryden og kog det hele under låg til gulerødderne er møre.
- Blend eller purér suppen. Varm den igennem med lidt mælk og smag til med salt og peber.
- Rist krydderierne på en tør pande under omrøring et par minutter, og drys blandingen over suppen ved servering.
Energi
Pr. 100 g: 182 kJ / 43 kcal. · Pr. portion: 980 kJ / 233 kcal.
Protein: 10 % · Kulhydrat: 64 % · Fedt: 26 % (7 g pr. portion; 1,2 g pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂