(6 stk.)
50 g gær
2 dl vand
1 tsk salt
2 spsk olie
300 g (5 dl) hvedemel
50 g revet ost
Tilberedning
1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt ½ tsk salt, olie, ca. halvdelen af osten og ca. halvdelen af melet.
2. Rør dejen jævn, sigt resten af melet i og ælt dejen.
3. Sæt den til hævning 30 min.
4. Slå dejen ned, del den i 6 lige store stykker og rul dem til boller, som trykkes flade.
5. Læg dem på en plade med bagepapir.
6. Tryk fordybninger i dejen med en finger, pensl med vand og drys med reven ost og ½ tsk salt.
7. Lad brødene hæve ca. 20 min.
8. Bag dem ved 210-220 grader i 16-18 min.
9. Lad dem køle af på en bagerist.
Bollerne kan dybfryses.
Energi
Pr. 100 g: 1087 kJ / 240 kcal. · Pr. stk.: 1023 kJ / 224 kcal.
Protein: 17 % · Kulhydrat: 70 % · Fedt: 13 % (4 g pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂