Kikærtemoussaka

(4-6 personer)

125 g udblødte kikærter (iblødsætning nindst 8 timer)
375 g aubergine
375 g skrabede kartofler
1 pillet og fint hakket løg
2 fed presset hvidløg
400 g purerede flåede tomater
2 tsk tørret oregano
1 tsk fint hakket mynte
1-2 spsk tomatpure
1 tsk spidskommen
1½ dl yoghurt naturel
1 lille pisket æg
salt, peber

Tilberedning

1. Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og kog ærterne i rigeligt friskt vand under låg til de er møre, ca. 35-45 minutter.
2. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver.
3. Skær kartoflerne i tynde skiver.
4. Svits løgene i ca. 5 min. på en tør slip-let pande under omrøring.
5. Tilsæt hvidløg og svits endnu 1 min.
6. Tilsæt tomater, oregano, mynte, tomatpure og kikærter.
7. Lad det simre i 10 min., hvorefter krydderierne tilsættes.
8. Læg lag af aubergine, kartofler og kikærtersovs i et smurt ildfast fad
9. Bland spidskommenfrøene i yoghurten og pik ægget i.
10. Bred sovsen ud over moussakaen og bag den ved 180 grader i 45 min.

Energi
Pr. 100 g: 338 kJ / 80 kcal. · Pr. portion: 890 kJ / 212 kcal.
Protein: 18 % · Kulhydrat: 65 % · Fedt: 17 % (4 g pr. portion; 1,5 g
pr. 100 g

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂