Kartoffelfad med røget laks

(4 personer)

800 g faste kartofler
250 g ferskrøget laks
12 forårsløg
1 stort bundt dild
4 æg
1 dl sødmælk
3 dl kvark
40 g mager ost
salt og peber

Tilberedning

1. Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver.
2. Skær den røgede laks i strimler.
3. Skær forårsløgene i tynde skiver.
4. Hak dilden.
5. Læg 1/3 af kartoflerne i et ildfast fad.
6. Fordel halvdelen af laksen, dilden og forårsløgene over.
7. Læg endnu 1/3 kartofler på og så resten af laksen, dilden og forårsløgene.
8. Slut af med et lag kartofler.
9. Pisk æg, mælk og kvark sammen med salt og peber og hæld det over kartoflerne.
10. Drys revet ost over og kom salt og peber på.
11. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 30 min., til æggemassen er stivnet.

Energi
Pr. 100 g: 416 kJ / 99 kcal. · Pr. portion: 1908 kJ / 454 kcal.
Protein: 33 % · Kulhydrat: 36 % · Fedt: 30 % (15 g pr. portion; 3,3 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂