(4 personer)
225 g kikærter
2 citroner
2 hvidløgsfed
4 spsk yoghurt naturel
1 bdt. hakket dild
salt, peber
Tilberedning
1. Udblød kikærterne i vand i mindst 8 timer.
2. Hæld vandet fra, og skyl dem grundigt.
3. Kog dem i en gryde med friskt vand tilsat 1 fedhvidløg i 30- 60 min. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
4. Blend de kogte kikærter med saften fra citronerne, yoghurten og det andet fed hvidløg til en jævn masse. Tilsæt evt. mere vand.
5. Smag til med salt og peber, og evt. lidt mere citronsaft.
6. Kom hummusen i en skål, og pynt med hakket dild.
Server pitabrød til.
Energi
Pr. 100 g: 821 kJ / 195 kcal. · Pr. portion: 1098 kJ / 261 kcal.
Protein: 20 % · Kulhydrat: 63 % · Fedt: 17 % (5 g pr. portion; 3,7 g
pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂