Hummus vegan

(10 personer)

500 g kikærter
6 citroner
8 fed hvidløg
2 spsk karry
2 spsk paprika
salt, peber

Tilberedning

1. Udblød kikærterne i vand i mindst 8 timer.
2. Hæld vandet fra og skyl dem grundigt.
3. Kog kikærterne i en gryde med friskt vand tilsat halvdelen af hvidløgene i 30-60 min. Tilsæt mere vand hvis nødvendigt.
4. Blend de kogte kikærter med saften af citronerne samt resten af hvidløgene til jævn konsistens. Tilsæt evt. lidt mere vand.
5. Smag til med salt, peber og de øvrige krydderier.
6. Kom hummusen i en skål og servér med groft brød til.

Energi
Pr. 100 g: 1066 kJ / 254 kcal. · Pr. portion: 905 kJ / 215 kcal.
Protein: 20 % · Kulhydrat: 64 % · Fedt: 16 % (4 g pr. portion; 4,5 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂