En kyllingesalat fra Kina

Grønsagssalat med kylling

(2 personer)

100 g kyllingebryst
400 g agurk
200 g peberfrugt, grøn
140 g (2 mellemstore) gulerødder
1 g stjerneanis
2 g fennikelfrø
10 g karrypulver
5 g gurkemeje
5 g finthakket ingefær
5 g finthakkede hvidløg
1 tsk ristet sesamolie
1 spsk ristet sesamfrø
1 spsk sojasovs
½ økologisk citron
1 tsk fint revet økologisk citronskræl
salt, peber

Tilbereding

  1. Skyl kyllingebryst.
  2. Kom stjerneanis, fennikelfrø, karry, gurkemeje og peber i en halv liter vand. Bring det i kog. Lad det simre et par minutter.
  3. Kom kyllingebryst i. Tilsæt et drys salt. Lad det simre ca. 20 minutter.
  4. Tag kødet op. Riv det i tynde strimler på langs, når det er lunkent.
  5. Skær gulerødder, agurk og peberfrugt i strimler.
  6. Kom grøntsagerne i en salatskål. Smag til med hvidløg, ingefær og lidt salt. Bland det godt. Lad det trække ca. 5 minutter.
  7. Bland alle ingredienserne sammen. Riv citronskæl over. Pres citronsaft over. Smag til med sojasovs, sesamolie, evt. lidt mere karry. Bland salaten godt sammen.

Drys med ristet sesamfrø før servering.

Energi
Pr.100 g: 183 kj / 44 kcal. · Pr. portion: 898 kj / 215 kcal.
Protein: 32 % · Kulhydrat: 39 % · Fedt: 29 % (6,5 g pr. portion; 1,4 g pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂