Gazpacho

(4 personer)

8-10 modne tomater
2-3 grøn, rød eller orange peberfrugter
1 agurk, skrællet
2 fed hvidløg
saften af en citron
1 l tomatjuice
¼ – ½ l vand
salt og peber

Topping

hakket peberfrugt,
agurk, løg, croutoner

Tilberedning

1. Rens grønsagerne, og skær dem i store stykker.
2. Bring alle ingredienserne i kog i en stor gryde. Pres
hvidløget i og lad det simre ½ – 1 time.
3. Hæld suppengennem en si, og pres grønsagerne igennem
sien. De tiloversblevne grønsager kasseres.
4. Sæt suppen i køleskab i en times tid.
5. Pynt med foretrukne topping

Tip: I Spanien spises den ofte med et par isterninger i.

Energi
Pr. 100 g: 83 kJ / 20 kcal. · Pr. portion: 573 kJ / 136 kcal.
Protein: 14 % · Kulhydrat: 78 % · Fedt: 7 % (1 g pr. portion; 0,15 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂