Fyldte auberginer med tomater

(4 personer)

2 store auberginer
150 g løg
1 fed hvidløg
400 g tomater
2 spsk tomatpure
250 g frisk spinat
100 g mager rygeost
50 g mager ost
½ tsk chili
½ spsk frisk hakket oregano
1 tsk frisk timian
1 spsk frisk hakket basilikum

Tilberedning

1. Skær auberginerne igennem på langs og læg dem i saltvand
½ time.
2. Tør dem i et klæde og bag dem i en 200 grader varm ovn ca.
15 min.
3. Udhul auberginerne, så der kun er ½ cm kød tilbage langs
skallen.
4. Hak det udtagne auberginekød.
5. Skær løgene i skiver, og svits dem på en tør slip-let pande
sammen med knust hvidløg
6. Skær tomaterne i både og tilsæt dem løgmassen sammen
med tomatpuré og auberginekødet.
7. Kom chili og krydderurter i grønsagerne, og lad dem simre
under låg i 10 min.
8. Kom spinat og rygeost i gryden, og rør til osten er smeltet og
spinaten har sat sig.
9. Fordel fyldet i skallerne og sæt dem i et ildfast fad.
10. Riv osten over auberginerne og bag dem i ovn ved 220
grader i 10-15 min

Energi
Pr. 100 g: 149 kJ / 35 kcal. · Pr. portion: 742 kJ / 177 kcal.
Protein: 28 % · Kulhydrat: 58 % · Fedt: 14 % (3 g pr. portion; 0,5 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂