(ca. 20 stk.)
50 g gær
2 dl vand
2 tsk salt
2 tsk rørsukker
2 dl A-38
2 æggehvider
2 dl havregryn
2 groftrevne æbler med skræl
ca. 600 g hvedemel
Tilberedning
1. Gæren opløses i lunkent vand.
2. Tilsæt A-38, let sammenpiskede æggehvider, sukker,
havregryn samt de vaskede og revne æbler.
3. Kom halvdelen af melet i og omrør grundigt.
4. Ælt resten af melet i sammen med salt til dejen har en
passende konsistens.
5. Lad dejen hæve på et lunt sted i 40 min. med et fugtigt
klæde over.
6. Form dejen til boller og lad dem efterhæve i 25 min.
7. Pensl bollerne med lidt A-38 rørt op med lidt vand, og drys
med havregryn.
8. Bag bollerne i den nederste del at ovnen ved 200 grader i ca.
20-25 min.
Energi
Pr. 100 g: 732 kJ / 174 kcal.
Protein: 13 % · Kulhydrat: 80 % · Fedt: 1,35 g pr. 100 g.
Værdi: 🙂 🙂 🙂