(2 personer)
150 g hakket magert skinkekød
¼ tsk salt
¼ tsk timian
1 finthakket løg
100 g fluteskrumme, udblødt i 1
dl vand
1 æggehvide
¼ tsk peber
Stuvede grønsager
250 g gulerødder
1 persillerod
1 dl ærter
2 dl letmælk
hakket dild og persille
salt, peber
Tilberedning
1. Rør kødet med timian, løg og udblødet krumme til en luftig fars.
Smag til med med salt og peber.
2. Lad farsen trække en times tid. Form den til frikadeller og bag
dem på bagepapir i ovnen.
3. Skær gulerødder og persillerod i små tern, kog dem møre i
letsaltet vand ca. 5 minutter, lad dem dryppe af og bland dem
med ærterne.
4. Ryst mælk og mel til en jævning, hæld den i en gryde, og kog den
igennem under omrøring 5 minutter for at fjerne melsmagen.
5. Kom grønsagerne i stuvningen, og varm den op. Smag til med
salt, peber, muskatnød samt kryddergrønt.
Server frikadellerne og de stuvede grønsager med kartofler.
Energi
Pr. 100 g: 339 kJ / 81 kcal. · Pr. portion: 2047 kJ / 485 kcal.
Protein: 28 % · Kulhydrat: 58 % · Fedt: 14 % (7 g pr. portion; 1,3 g
pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂