Chili con carne

(4 personer)

2 dl hvide bønner
2 dl brune bønner
2 løg
8 tomater
½ frisk rød chili
½ tsk paprika
½ dl tomatkoncentrat
5 dl vand
1 tsk oregano
1 tsk koriander
1 spsk honning
250 g majs
salt

Tilberedning

1. Sæt bønnerne i blød natten over i rigeligt vand. Kog dem 25
min. i friskt, letsaltet vand.
2. Hæld de kogte bønner i en sigte og lad dem dryppe af.
3. Skyl og istandgør grønsagerne. Hak løgene, skær tomaterne
i både og chilien i tynde skiver.
4. Kom ingredienserne undtaget majs i en gryde.
5. Lad retten simre 20 min. under låg. Kom majsen i og kog
yderligere 5 min.

Tips: Kogte bønner kan dybfryses, og efter optøning anvendes
fx i forskellige salater.

Energi
Pr. 100 g: 461 kJ / 110 kcal. · Pr. portion: 2061 kJ / 491 kcal.
Protein: 20 % · Kulhydrat: 74 % · Fedt: 6 % (3,5 g pr. portion; 0,7 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂