(4 personer)
350 g Basmati ris
½ liter vand m/ 1 tsk salt
2 hele stjerneanis
2 små stykker kanel
1 tsk mild chili
Garniture
2 snittede forårsløg
25 g ristede pinjekerner eller
snittede mandler
2 spsk friskhakket koriandereller
persilleblade
2 små courgetter ca. 300 g
salt og peber
Tilberedning
1. Skyl og kom risene i en gryde med vand, salt og krydderier.
2. Lad risene simre 12-14 minutter, til de er møre og har
opsuget vandet.
3. Anret risene i et varmt serveringsfad.
4. Skær courgetterne i lange, tynde skiver og rist dem sprøde
og møre på en stor slip-let pande.
5. Drys salt og peber på courgetterne og læg dem rundt i
kanten af fadet og server med den ønskede garniture.
6. Server med chutney, afdryppet yoghurt naturel samt tyrkisk
brød.
Energi
Pr. 100 g: 646 kJ / 154 kcal. · Pr. portion: 1638 kJ / 390 kcal.
Protein: 11 % · Kulhydrat: 78 % · Fedt: 11 % (4 g pr. portion; 1,9 g
pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂