Appelsinbagt fennikel på bulgursalat

(4 personer)

250 g bulgur
1 liter kogende vand
3-4 små fennikler
2 appelsiner
5 spsk hakket bredbladet persille
1 spsk hakket mynte
125 g blandede oliven
2 bundt rucolasalat
Salt og friskkværnet peber

Tilberedning

  1. Bring vandet i kog, og hæld det over bulguren. Lad den trække ½
    time.
  2. Pres saften af de to appelsiner og riv skallen af den ene.
  3. Skær fenniklerne i halve eller kvarte, læg dem i en lille bradepande og vend dem med appelsinskal og halvdelen af appelsinsaften.
  4. Bag dem gyldne og møre i ovnen ved 200 grader, 20-25 minutter
    efter størrelse.
  5. Lad bulguren dryppe af i en sigte og bland den med persille, mynte og den resterende appelsinsaft. Smag til med salt og peber.
  6. Bland de bagte fennikler samt juicen herfra med oliven og
    rucolablade og kom det over bulguren.

Energi
Pr. 100 g: 414 kJ / 98 kcal. · Pr. portion: 1474 kJ / 351 kcal.
Protein: 11% · Kulhydrat: 73% · Fedt: 16% (6 g pr. portion; 1,7 g pr. 100 g)

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂