Æggestand med grøntsager

(4 personer)

8 æg
2 3/4 dl letmælk
1 spsk majsstivelse
1 tsk muskatnød

Fyld:

4 stk. gulerødder
1/2 stk. blomkål
250 g grønne bønner

Tilberedning

  1. Skær gulerødderne i julienne.
  2. Del blomkålet i buketter på størrelse med valnødder, snit blomkålsstilken i tynde skiver.
  3. Nip bønnerne.
  4. Blancher gulerødder, blomkål og bønner af flere omgange, til de næsten er møre, ca. 3 min.
  5. Pisk æggene sammen.
  6. Rør majsstivelsen ud i letmælken og pisk det i æggemassen.
  7. Pisk muskatnød, 1 tsk salt og 1/4 tsk hvid peber i.
  8. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir.
  9. Læg fyldet lagvis i formet.
  10. Hæld æggemassen over.
  11. Dæk formen med folie og bag standen 1 time ved 210 grader i ovnen.

Energi
Pr. 100 g: 286 kJ / 68 kcal. · Pr. portion: 1378 kJ / 328 kcal.
Protein: 26% · Kulhydrat: 31% · Fedt: 43% (15 g pr. portion; 3,3 g pr. 100 g)

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂