Æbleskiver

(ca. 50 stk.)

240 g hvedemel
8 dl kærnemælk
4 æggehvider
2 spsk vanillesukker.
Revet skal fra 1 usprøjtet citron
½ tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
10 g olie til pensling

Tilberedning

  1. Pisk æggehviderne stive og bland dem med det øvrige indhold i opskriften.
  2. Pensl hver hul med olie og bag æbleskiverne ved middel varme.
  3. Man kan evt. lægge et letkogt æblestykke i hver æbleskive, mens man bager dem.
  4. Kan fryses.
  5. Tefal æbleskivepande anbefales, ellers er der behov for mere fedtstof.

Energi
Pr. 100 g: 489 kJ / 116 kcal. · Pr. stk: 116 kJ / 28 kcal.
Protein: 18% · Kulhydrat: 70% · Fedt: 12% (0,1 g pr. portion; 1,6 g pr. 100 g)

Værdi: 🙂 🙂