Grove boller

(16 stk.)

Fyld
6 dl vand
½ dl hørfrø
½ dl hirse
½ dl hvedekim
½ dl valset hvede
½ dl knækkede hvedekerner
½ dl boghvedekerner
½ dl boghvedegryn
1 tsk honning

Dej
25 g gær
1 dl vand
2 dl kvark
1 tsk salt
ca. 550 g hvedemel
mælk til pensling

Tilberedning

1. Bland alle ingredienser til fyldet med undtagelse af honning
2. Kog det 20 min. i vand under låg. Rør jævnligt. Tilsæt evt. mere vand.
3. Lad det køle af og rør honningen i.
4. Rør gæren ud i lunkent vand og kvark.
5. Tilsæt salt, fyld og mel.
6. Ælt dejen grundigt, den kan godt være lidt klæg. Stil den til hævning et lunt sted i 45 min.
7. Slå dejen ned og ælt den.
8. Form den til 16 boller.
9. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
10. Lad dem efterhæve i 15 minutter.
11. Pensl bollerne med mælk og bag dem midt i ovnen.

Tip: Varier fyldet efter eget ønske.

Energi
Pr. 100 g: 823 kJ / 196 kcal. · Pr. stk.: 941 kJ / 224 kcal.
Protein: 15 % · Kulhydrat: 76 % · Fedt: 9 % (2 g pr. portion; 2 g pr.
100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂