Bønneret

(4 personer)

175 g bønner(iblødsætning mindst 8 timer)
1 pillet og fint hakket løg
1-2 fed presset hvidløg
400 g dåsetomater
2 tsk tørret basilikum
1 laurbærblad
1 spsk kapers
50 g sorte oliven
375 g fuldkornsspaghetti
salt og peber
revet ost

Tilberedning

1. Si vandet fra bønnerne. Kog dem møre i en gryde med
rigeligt friskt vand.
2. Si vandet fra.
3. Svits løgene let på en tør slip-let pande under omrøring.
4. Tilsæt hvidløg og de kogte bønner, og lad det hele varme
igennem yderligere 3-4 minutter under omrøring
5. Tilsæt tomater, basilikum, laubærblad, kapers og oliven, og
lad det simre i ca. 30 min.
6. Smag til med krydderier.
7. Når sovsen er næsten klar til servering, koges pastaen i
saltet vand og vandet sies fra.

Server pastaen med sovsen hældt over og drysset med ost.

Energi
Pr. 100 g: 580 kJ / 138 kcal. · Pr. portion: 1552 kJ / 369 kcal.
Protein: 16 % · Kulhydrat: 69 % · Fedt: 15 % (6 g pr. portion; 2,3 g
pr.100g)

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂