Sur-søde kålrouletter

(4 personer)

1 hvidkålshoved
1 hakket løg
1 fed finthakket hvidløg
2 sammenpiskede æggehvider
1 dåse hakkede tomater
7 ½ dl kogte ris
1 knivspids stødte nelliker
½ dl honning
1 ¼ dl rosiner
6 spsk riseddike
1 tsk salt
peber

Tilberedning

1. Kræng hele blade af hvidkålen og blanchér dem
2. Svits løg og hvidløg på en tør slip-let pande.
3. Tilsæt den kogte ris, salt, peber, nelliker og æggehvider under omrøring.
4. Læg 2 spsk af blandingen på hvert kålblad.
5. Fold siderne ind over fyldet og rul bladet sammen.
6. Læg kålrouletterne med sammenføjningen nedad i et ildfast fad.
7. Bland tomater, rosiner, salt, honning og eddike i en gryde og varm op til honningen er opløst.
8. Fordel blandingen over rouletterne og bag dem i en 190 grader varm ovn i 35 min.

Energi
Pr. 100 g: 558 kJ / 133 kcal. · Pr. portion: 2038 kJ / 485 kcal.
Protein: 9 % · Kulhydrat: 87 % · Fedt: 3 % (2 g pr. portion; 0,4 g pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂