Russisk laksesuppe

(8 personer)

½ kg laks
½ kg torsk
2 l vand
2 tsk salt
10 hele peberkorn
2 laurbærblade
2 skiver citron
2 kviste timian
2 små porrer
2 gulerødder
1 løg
½ selleri
2 fed hvidløg
revet muskatnød
1 spsk kapers
500 g kvark

Tilberedning

1. Skær fisken i mindre stykker.
2. Bring den i kog
3. Fjern omhyggeligt alt skum, tilsæt salt og skum igen.
4. Kom hel peber, laurbærblade, citronskiver og timian i, og lad suppen simre til fisken er fast og gennemkogt.
5. Tag forsigtigt fisken op, og lad suppen koge nogle minutter med krydderierne, hvorefter den sies.
6. Snit alle grønsagerne meget fint og kog dem i suppen, til de er møre.
7. Pil fiskekødet fra benene i hele stykker og kom det i suppen.
8. Smag til med knust hvidløg, lidt revet muskatnød og tilsæt kapers og kvark.

Energi
Pr. 100 g: 189 kJ / 45 kcal. · Pr. portion: 966 kJ / 230 kcal.
Protein: 56 % · Kulhydrat: 16 % · Fedt: 28 % (7 g pr. portion; 1,4 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂