(4 personer)
1 kylling (ca. 1 ½ kg)
250 g kidneybønner
suppeurter (løg, gulerod, porre)
1 løg
1 grøn chili
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede, flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
salt, peber
Tilberedning
1. Udblød bønnerne i vand i 12-14 timer.
2. Hæld vandet fra og kog dem møre i friskt vand ca. 45 min.
3. Kog kyllingen mør i saltet vand, tilsæt suppeurter (ca. 45 min).
4. Befri den for skind og ben og skær kødet i mindre stykker.
5. Hak løgene.
6. Fjern kernerne fra chilien og skær den i små terninger.
7. Kom løg, chili, hvidløg, hakkede tomater, pure, spidskommen, koriander, salt og peber i en stor pande og lad det hele simre 10 min.
8. Bland kyllingekød og bønner i og varm retten.
Energi
Pr. 100 g: 545 kJ / 130 kcal. · Pr. portion: 2535 kJ / 603 kcal.
Protein: 43 % · Kulhydrat: 33 % · Fedt: 24 % (16 g pr. portion; 3,5 g
pr. 100 g)
Værdi: 🙂 🙂 🙂