Bønnesalat med tomat er nem at lave, og retten er et godt tilbehør til kogt pasta, ris osv.
(2 personer)
450 g friske grønne bønner, ribbede
2 store modne tomater, skåret i tynde skiver
2 fed presset hvidløg
1 finthakket løg
1 forårsløg i tynde ringe
½ dl kryddereddike
½ tsk friskkværnet peber
½ tsk salt
1 tsk frisk merian
Tilberedning
1. Læg bønnerne i en gryde med 2 ½ cm kogende vand.
2. Læg låg på og damp dem i 5 min.
3. Hæld vandet fra og læg dem i koldt vand, til de er afkølet.
4. Lad dem dryppe af og læg dem i en salatskål med tomater, hvidløg, løg og forårsløg
5. Hæld eddiken over. Vend salt, peber og hakket merian i.
Energi
Pr. 100 g: 146 kJ / 35 kcal. · Pr. portion: 511 kJ / 122 kcal.
Protein: 20 % · Kulhydrat: 75 % · Fedt: 6 % (1 g pr. portion 0,2 g
pr. 100 g).
Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂