Kød

Spis kød på en bedre måde. Spis små mængder og vælge: fedtfattigt, økologisk, friske og gode råvarer.

Begræns din indtagelse af animalske fødevarer.

Animalske fødevarer er fødevarer der kommer fra dyr — altså kød, fjerkræ, æg, fisk og skaldyr, mælk og mælkeprodukter, ost og osteprodukter.

Der findes efterhånden flere hundrede undersøgelser, der viser, at vegetabilske fødevarer (frugt, grøntsager, spiselige svampe, nødder, bælgfrugter og fuldkornsprodukter) gavner sundheden, hvorimod animalske fødevarer over en vis mængde (især rødt og forarbejdet kød) giver øget risiko for flere sygdomme.

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at være vegetar. Læs evt. mere på vegetarkost.dk

 

Slankeopskrifter med kød

Bøf i fad

Farsbrød med grønsager

Farserede squash

Frikadeller

Frikadeller med stuvede grønsager

Gartineret kartoffelmos med oksekød

Grøn biksemad med spejlæg

Gule ærter

Hamburgergryde

Hamburgerryg med blomkål og ostesovs

Indianerragout

Kalkunfrikadeller med soltørrede tomater

Kartoffellasagne

Kålgryde med svinemørbrad

Lasagne med oksekød

Leverret

Oksegryde med peberfrugter

Oksekød i kål

Oksekødsgratin med linser

Orientalske kødboller

Pasta med skinke

Skinke med to slags salat

Skipperlabskovs med rodfrugter

— noget for enhver smag