Vegetar Sushi

(4 personer )

300 g sushi ris
3 spsk krydret riseddike
½ agurk i tynde skiver på langs med salt
1 tsk sesamolie
2 sammenpiskede æg (store)
3 fintsnittede forårsløg
3 plader noritang
2 flækkede, grillede peberfrugter med skindet flået af

Tilberedning

  1. Kom risene i 4½ dl kogende vand, kog dem 12-15 minutter, lad dem trække 10 minutter, vend riseddiken i og lad dem køle af.
  2. Drys agurkeskiverne med salt, lad dem trække 10 minutter, skyld og tryk dem tørre.
  3. Varm sesamolien i en pande på 24 cm i diameter og bland æggene med forårsløg.
  4. Bag en tynd omelet af æggemassen, vend den over på et stykke bagepapir og lad den afkøle.
  5. Beklæd en form 18 x 18 cm med plastfilm, skær æggemassen ud i dette mål.
  6. Læg et ark noritang i bunden (arkene holder disse mål) bred ¼ af risene i et jævnt lag ovenpå, glat med bagsiden af en våd ske og anbring omeletlaget herpå med et ark noritang.
  7. Bred 1/3 af de resterende ris ovenpå, derefter et lag agurkeskiver, så igen halvdelen af risene, med et lag med peberfrugter ovenpå, slut af med et lag ris samt et ark noritang
  8. Læg et let pres over den store sushi og lad den stå til serveringen, hvor den vendes ud.
  9. Afpuds kanterne med en skarp kniv, skær sushien i fire firkanter og server med salat.

Energi
Pr. 100 g: 789 kJ / 188 kcal. · Pr. portion: 2042 kJ / 486 kcal.
Protein: 13 % · Kulhydrat: 74 % · Fedt: 13 % (7 g pr. portion; 2,7 g pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂