Bønnegratin

(4-6 personer)

1 dåse hvide bønner (300 g)
2 ½ dl majskerner (fra dåse)
1 ½ dl sorte bønner (fra dåse)
krydderier efter smag
salt, peber,
½ l skummetmælk
1 sammenpisket æg
2 sammenpiskede æggehvider
2 spsk finthakket purløg
2 spsk finthakket persille
revet mager ost

Tilberedning

1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Bland bønner, majskerner, krydderier og skummetmælk.
3. Bring det i kog, dæmp varmen og kog i 5 min.
4. Tag gryden af blusset.
5. Pisk æg, æggehvider og resten af ingredienserne sammen,
og vend det i bønneblandingen.
6. Hæld det hele i et ildfast fad.
7. Drys med ost og bag det i ovnen i ½ time.

Server salat til.

Energi
Pr. 100 g: 442 kJ / 105 kcal. · Pr. portion: 664 kJ / 158 kcal.
Protein: 28 % · Kulhydrat: 56 % · Fedt: 16 % (3 g pr. portion; 1,9 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂