Tomatsuppe med avocadocreme

(4 personer)

500 g modne tomater
2½ dl tomatjuice
1 tsk citronsaft
1 spsk friskhakket mynte
tabascosauce
salt, peber

Avocadocreme
½ avocado
1 tsk citronsaft
1 finthakket skalotteløg
1 tsk friskhakket mynte
1 spsk kvark

Tilberedning

1. Del og udkern tomaterne. Tag én fra og hak den groft og læg den til side.
2. Blancher de resterende tomater og skræl dem
3. Blend dem med de øvrige ingredienser, smag suppen til, og lad den trække køligt til servering. Vend den hakkede tomat i.
4. Mos, rør og smag avocadokødet til med de øvrige ingredienser til cremen.
5. Server suppen portionsvis med avocadocreme sat på i toppe og frisk mynte drysset over.

Energi
Pr. 100 g: 155 kJ / 37 kcal. · Pr. portion: 363 kJ / 86 kcal.
Protein: 12 % · Kulhydrat: 65 % · Fedt: 22 % (2 g pr. portion; 0,9 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂