Kikærtepuré med soltørrede tomater

(4 personer)

150 g kikærter
50 g soltørrede tomater
2 fed hvidløg
4 spsk citronsaft
1-2 spsk vand
1 knsp stødt spidskommen
1 knsp stødt koriander
salt, peber

Tilberedning

1. Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over.
2. Skyl dem grundigt og kog dem møre i friskt vand – ca. 50 minutter.
3. Udblød tomaterne i varmt vand 1 times tid og hak dem groft.
4. Blend kikærterne med tomater, hvidløg, citronsaft og krydderier og spæd evt. med vand til passende konsistens.

Brug puréen som smørepålæg eller som tilbehør til andre retter.

Energi
Pr. 100 g: 991 kJ / 236 kcal. · Pr. portion: 669 kJ / 159 kcal.
Protein: 20 % · Kulhydrat: 65 % · Fedt: 15 % (3 g pr. portion; 3,9 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂