Fyldte grønsager

(4 personer)

4 små grønne peberfrugter
4 små auberginer
75 g korender
4 løg
1½ kop ris
150 g pinjekerner
2 kopper vand
1 tsk kanel
salt og friskkværnet peber
2 spsk friskhakket bredbladet persille
1-2 tsk friskhakket mynte
1½ kop vand

Tilberedning

1. Rengør peberfrugter og auberginer.
2. Skær et låg af peberfrugterne og fjern frøstol og kerner.
3. Skær stilken af auberginerne, og udhul dem med en ske.
4. Læg dem i saltvand for at fjerne evt. bitterstof (½ time ).
5. Giv korenderne et opkog, og lad dem stå i blød 20 minutter.
6. Pil løgene, og riv dem fint. Kom løg, ris, de afdryppede korender, pinjekerner, kanel, salt og peber, persille og mynte i en gryde med vandet og lad det simre under låg, til vandet er helt opsuget, ca. 20 minutter. Rør af og til.
7. Tag auberginerne op af saltvandet, og lad dem dryppe af.
8. Kom risfyldet i peberfrugter og auberginer.
9. Stil dem i et ildfast fad. Kom 1½ kop vand ved.
10. Sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
11. Spis dem kolde eller varme.

Tips: Kan opbevares i køleskab i op til 2 uger.

Energi
Pr. 100 g: 251 kJ / 60 kcal. · Pr. portion: 1094 kJ / 260 kcal.
Protein: 13 % · Kulhydrat: 61 % · Fedt: 26 % (7 g pr. portion; 1,7 g
pr. 100 g).

Værdi: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂